UIT HET HOOFD, NAAR HET HART

12671909_1035434019896737_4592435992630088029_o

Toen ik na mijn studie economische psychologie het onderzoek in ging, kwam ik terecht in banen en bedrijven die niet bij me pasten. Ze brachten me leuke collega’s en voldoende geld, maar mijn gevoelsleven was armoedig.

Iets in me fluisterde dat ‘iets creatiefs’ een jas was die me beter zou passen, maar ik durfde niet naar dat stemmetje te luisteren. Zo ongeveer tien keer per week vroeg ik me af: voor wie doe ik dit? Als het dan niet voor mezelf is, waarvoor dan wel? Voor de status, het geld, mijn ouders?

Natuurlijk ging het mis, zo ongelukkig als ik was in de hoedanigheid van marktonderzoeker.

Ik was dat niet.
Totaal niet.

Ik die gruwde van getallen en statistiek had daar elke dag mee te maken. Ik die niks op had met de zakenwereld, kwijnde weg in een mantelpakje en eigenlijk stond ik ook helemaal niet achter de dienst die ik leverde. Want waarom zou je 10.000 euro voor oppervlakkig marktonderzoek betalen terwijl je ook diepgaand met je klanten kunt praten?

Mijn ziel stond in de kou.
En niet zo’n beetje ook.

Toch was ik heel verbaasd toen het moment kwam dat ik alleen nog maar kon huilen. Dat huilen ging die dag niet over. En de dag daarna ook niet. Om maar te zwijgen over de dagen daarna.

Ik was niet opgebrand maar uitgedoofd.
Dit blijven doen, voelde als mezelf levend begraven.

Mijn opmars richting geestdrift en twinkeling begon met een vraag die opdoemde in de supermarkt. Terwijl ik leeg en lusteloos, zonder iets te zien naar het zuivelschap keek, hoorde ik diep vanbinnen een stem die zei: ‘Zeg, als jij kunt kiezen voor geluk, waarom kies je er dan voor om als een zombie door de supermarkt te lopen?”

Ik stond aan de grond genageld door de vraag die me werd voorgelegd en die me werd ingegeven dankzij indrukwekkende reizen.

Tijdens het backpacken door India was ik geraakt door de overlevingsdrang van Indiërs die het slecht hadden getroffen. Met honderdduizenden tegelijk probeerden ze dag in dag uit het beste van hun lot te maken. Vergeleken met hen had ik maar makkelijk praten, want mijn bedje was gespreid. Ik was geboren in een fijn, warm nest. Het zag er niet naar uit dat ik zou omkomen van de honger, er werd voor me gezorgd, ik was veilig en daarom ook vrij. Vrij om te kiezen. Voor plezier of geen plezier.

Maar koos ik voor jottem?

NOT.

Het inzicht – dat ik vrijwillig voor de overlevingsmodus had gekozen – veranderde mijn leven.

Ik gaf de weerstand op, het was gedaan met de ontrouw aan mezelf. Luisterend naar het zachte stemmetje veranderde ik de richting compleet. Ik ging op mijn 31ste alsnog doen wat ik als tiener al wilde: iets met schrijven.

Niet veel later begon ik bij een communicatiebureau als junior journalist/tekstschrijver. Ik zou er het vak ‘on the job’ leren. Na vier jaar les en werkplezier begon ik voor mezelf. Ik schreef webteksten, (reis)boeken en deed aan personal branding.

Een verhuizing naar Antwerpen bracht yoga en wijsheid in mijn leven. Een ‘never ending journey’ in de binnenwereld begon, ik kreeg almaar meer voeling met wie ik was en waarover ik ging: zelfontdekking en bewustzijnsgroei.

Een deel van de zelfontdekker die ik ben, kan ik sinds drie jaar ook beroepsmatig kwijt via de training ‘Doen Wat je Wilt Doen’ die ik samen met NLP-trainer Kim Kroone geef.

En inmiddels, vanaf heden, werk ik ook vanuit Ibiza.

Ik reed en voer er de afgelopen winter op de bonnefooi heen om te onderzoeken wat ik er zou kunnen gaan doen. Nu ben ik er activiteiten aan het opstarten onder de naam Soul Island Ibiza. In isla bonita ga ik mensen, die zichzelf of hun inspiratie kwijt zijn, via één-op-één roadtrips terug in hun kracht zetten. Daartoe zal ik de schoonheid van het eiland over de volle lengte en breedte gebruiken en in mijn nieuwe activiteiten kan ik al mijn ikken kwijt: de reiziger, de psycholoog, de muziekliefhebber, de motivator, de verwonderaar, de schrijver.

Uit het hoofd, naar het hart.
Om van daaruit jezelf, je inspiratie, je talent of levensmissie te herontdekken.

Wie je bent en wat je gelukkig maakt, dat kun je onderzoeken.

Ik moedig je daarbij graag aan. Als reisgezel en je persoonlijke motivator in Ibiza, of samen met Kim tijdens onze mooie training die ertoe doet om je dromen te leven.

De eerstvolgende ‘Doen Wat je Wilt Doen’ is al snel: van 6 tot 9 april in Spanje. Er is nog één plaatsje. Kom en doe mee, de prijs is nu nog 650,- euro, maar deze gaat vanaf juni omhoog.

Meer info, zie: www.doenwatjewiltdoen.nl

PS: Heb je interesse in een roadtrip met mij in Ibiza, stuur me dan even een mail via: info@ireneherbers.com. www.soulislandibiza.nl is nog niet online, maar ik doe je de ins en outs graag per telefoon uit de doeken.

doenwatjewiltdoen
0

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.