MAAK HET WAAR!

IMG_0157

Het leven is een feest. Maar wel van het soort dat je zelf moet zien te maken. Niemand anders kan dat feestje voor je bouwen. Want wie weet er nou beter dan jijzelf waar het hart werkelijk naar uitgaat?

Hoe goed iemand je ook denkt te kennen, alleen jij voelt wanneer je hart opspringt van enthousiasme, geluk, liefde of pure blijdschap. Alleen jij voelt wanneer je handen tintelen van de stress of wanneer je in elkaar krimpt van ellende. Wanneer stokt de energie en wanneer stroomt die? Dat weet alleen jij.

Alleen jij weet van welke bezigheden jouw energiepeil op nul gaat. Alleen jij weet van welke activiteiten die juist stroomt als een kolkende rivier. Blij, triest, verrijkend, slaapverwekkend, opwindend, dodelijk saai. Vanwege dit soort gevoelens is er niemand die voor jou kan bepalen in welke baan of activiteit je het beste zoveel mogelijk tijd investeert.

De training Doen Wat je Wilt Doen wordt door deelnemers gevolgd die helder willen krijgen welk spoor ze moeten volgen om weer bevlogen te raken. Hoewel ze zeer uiteenlopend zijn qua leeftijd en achtergrond verlaat iedereen de training met een stralend gezicht. Vol energie trekken ze de deur van de fijne accommodatie achter zich dicht.

Omdat ze hun latente verlangens tijdens de training weer kraakhelder kregen. Omdat ze hun lang geparkeerde voornemens uit de wachtstand hebben gehaald.

Dat doen doet goed.

Als ik met pensioen ben, koop ik een camper en ga ik reizen. Als de kinderen de deur uit zijn, pak ik mijn hobby weer op. Als de hypotheek is afgelost kan ik werk gaan zoeken waar ik blij van word. De meeste mensen leven van het ene naar het andere weekend en praten over: morgen, volgende maand, komend jaar of ze zeggen: “Zodra ik straks met pensioen ben….”

Wegens grote drukte laten veel mensen het na echt te leven. Vanwege een te grote behoefte aan zekerheid schuiven ze dat wat echt goed en gezond voor ze is, voor zich uit. Bij Doen Wat je Wilt Doen maken we daar korte metten mee. We wensen je toe dat je elke dag met een blij hoofd je bed uitstapt omdat je besloten hebt te kiezen voor de dingen die je energie geven.

Hoe pakken we dat aan?

Eerst laten we je flink dromen. Je gaat naar de positieve dingen in je leven kijken en je gebruikt die bevindingen als referentiekader voor de zoektocht naar hetgeen je werkelijk vervulling schenkt. Zodra je dat kraakhelder hebt, ga je jezelf doelen stellen. Unieke doelen. Doelen die voor jou werken.

Wat zijn deze unieke doelen?

Dat zijn doelen waar je blij van wordt. Nu en in de toekomst. En jij niet alleen, je omgeving ook, want hoe zonniger jij naar het leven kijkt, hoe aangenamer je als mens bent voor anderen. Iedereen in jouw omgeving heeft er baat bij dat jij doet wie je bent. Geeft je werk je energie, dan kun je er zijn voor anderen, dan heb je veel te geven.

Ben je nog op zoek naar je beste vorm?

Heb je zin om in een relaxte omgeving, samen met fijne bondgenoten, drie dagen lang uit te gaan zoeken hoe jij ervoor zorgt dat je een leven krijgt waarin je veel zult lachen en stralen? Doe dan mee met de training Doen Wat je Wilt Doen.

Van 15 tot 18 juni trainen we in Gerona (Spanje). Op een moordlocatie kom je er in een ontspannen sfeer achter wat echt belangrijk voor je is. Vervolgens maak je een plan om je doelen op de grond te zetten, zodanig dat ze haalbaar zijn.

Met Doen Wat je Wilt Doen reis je niet af naar Utopia, nee, we blijven wel nuchter. Je vliegt naar huis met een veelbelovende kijk op de toekomst en een bijbehorend realistisch actieplan.

Schrijf je meteen in, er zijn nog een paar plaatsen.

Groepsfoto in de tuin van Can Portell

doenwatjewiltdoen
0

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.