DROMEN, DURVEN, DOEN!

Kim Kroone

In 1996 liep ik met mijn diploma Personeel & Arbeid de arbeidsmarkt op. Ik had vier jaar geïnvesteerd in een studie die ik interessant vond, maar waarvan ik al snel wist dat dit niet mijn pad was. Na een paar jaar werkervaring te hebben opgedaan in loondienst, lonkte de vrijheid en schreef ik me in als zelfstandige bij de Kamer van Koophandel. Ik wilde trainingen geven, mensen enthousiasmeren maar ook reizen en andere culturen leren kennen.

Met dat beeld op mijn netvlies kwam ik in contact met opdrachtgevers die me hiervoor graag wilden inhuren. En dus vloog ik al snel de wereld over om trainingsprogramma’s ter plekke te geven. India, Libië, Nigeria, Amerika, Duitsland, Panama, Rusland, Engeland, Tsjechië; op al deze plekken ontmoette ik mensen die op hun manier een weg naar geluk of succes bewandelden. Onderwijl vulde ik mijn praktijkervaring aan met kennis en kunde via opleidingen en trainingen.

Misschien klinkt dit verhaal je als een ideale loopbaan in de oren. Maar vergis je niet; naast veel plezier en mooie ervaringen zat (en zit) mijn pad vol hobbels en obstakels. De grootste was en ben ik zelf. Het eeuwige stemmetje dat zegt: “Kan ik het wel?” of “Heb ik wel voldoende ervaring?” Maar juist door de uitdaging mijn eigen onzekerheden aan te gaan, leer ik op mezelf te vertrouwen en mijn intuitie en gevoel te volgen. De beloning na het overwinnen van mijn angst is elke keer gigantisch: een geluksgevoel waar maar weinig aan kan tippen, een gevoel dat er voor zorgt dat ik mooie, nieuwe en uitdagende plannen aan mijn horizon blijf zetten.

Aangezien ik ervan overtuigd ben dat de wereld een mooie plek is als een ieder durft te gaan voor datgene waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen, ben ik een aantal jaar geleden met Irene Herbers de training Doen Wat je Wilt Doen gaan ontwikkelen en geven. Tijdens deze driedaagse training ontmoeten we deelnemers die allen uniek zijn met één overeenkomst: ze hebben de keuze gemaakt om het roer om te gooien en hun dromen en verlangens om te zetten in concrete doelen en actieplannen die voor hen werken.

Velen van hen weten voor aanvang van de training nog helemaal niet wat die droom precies inhoudt. Maar de verandering roept en het is tijd om hieraan gehoor te geven. Na drie dagen zien we ze keer op keer met een enorme glimlach en een persoonlijke succesformule vertrekken.

DROMEN, DURVEN, DOEN!

Een grote groet,
Kim Kroone
www.facebook.com/DoenWatJeWiltDoen

doenwatjewiltdoen
0

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.