EEN JAAR LATER


14054465_1146465312126940_8523607020171723814_o

Onlangs kregen we een prachtige mail van Chantal Bezuijen uit Basel. Ze heeft met onze training meegedaan en stuurde spontaan een update over hoe de training Doen Wat je Wilt Doen haar geholpen heeft om de ontdekkingen en stappen die ze tijdens de driedaagse uitwerkte ook écht te zetten.

“Ladies, even een update van mij hier in Basel:

Ik zie vaak mooie, sterke verhalen voorbijkomen over jullie training. Van mensen die er net vandaan komen en – net als ik destijds – overweldigd zijn door hoe concreet alles door jullie training is geworden. Ik dacht daarom: laat ik de eerste zijn die iets vertelt over ‘ÉÉN JAAR LATER’.

Tijdens de training in Spanje vorig jaar kwam duidelijk naar voren: ik wil ook trainer worden! Weg met de omwegen, tijd om echt te gaan doen wat ik wil doen en dat is: mensen inspireren. Ik raakte door de training zo van die bestemming overtuigd dat ik er – na een korte pauze eenmaal thuis – direct mee begon.

De eerste, echt nodige stap was het vergaren van kennis over het trainerschap. Ik schreef me in voor een NLP-Practitioner training en leerde over wat erbij komt kijken om goed te luisteren naar de vraag achter de vraag. En over hoe je taal tijdens je trainingen gebruikt om interesse op te wekken. Daarna volgde ik nog een training ‘persuasive communication’. Totaal iets anders dan NLP, maar ook raak.

Om wat veilige ervaring op te doen, organiseerde ik daarna een workshop voor vrienden en hun vrienden. De deelnemers bloeiden van die avond op en ik deed precies hetzelfde. Zij gingen naar huis met nieuwe inzichten en a-ha’s, ik teerde lange tijd na op mooie complimenten. Begin dit jaar gaf ik mijn eerste bedrijfstraining ‘Overtuigend Communiceren’ in Duitsland en ook de complimenten daar voerden me naar de 7de hemel.

Het trainerschap begon almaar beter vorm te krijgen en ik voelde: ‘Ik kan dit! Ik wil dit! Ik wil MEER van dit!’. Dus kwam er een flyer over een op handen zijnde training met een partner en ik durfde die flyer zowaar op alle social media te delen. ‘Aaaah, kijk mij nu!’ Dat doen was ook een grote persoonlijke overwinning.

En hoe is het dan nu?

Wel, ik blaak nog niet van vertrouwen, want ik ben nog maar net begonnen. Maar die vonk van ‘Dit is het!’, wauw, die voelt zo goed! Mensen kunnen inspireren opdat ze hun eigen inspiratie vinden… Deze woorden brachten me tijdens jullie training vorig jaar tot tranen. En nu, slechts één jaar nadien, staan er maar liefst zes workshops gepland rondom verschillende thema’s.

Ik ga het doen, ik ga er staan en ik weet zeker dat het me gaat lukken, want ik popel. We zijn nu precies één jaar verder en dankzij jullie super begeleiding Kim en Irene, gaat er een hele grote droom in vervulling. Ik droom niet langer, ik doe.

Ik doe wat ik wil doen: IK BEN TRAINER.

Kim en Irene, BEDANKT, een hele lieve groet uit Basel.”

doenwatjewiltdoen
0

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.